Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το PROFERTIL® για τους άνδρες;

Το PROFERTIL® είναι μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φόρμουλα με αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση στην ανδρική υπογονιμότητα, η οποία έχει τεκμηριωθεί  με μελέτες. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος σε άνδρες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και έχουν μειωμένη γονιμότητα.

Για ποιον είναι κατάλληλο το PROFERTIL®;

Η σύνθεση του PROFERTIL® προτείνεται σε άνδρες με μειωμένη γονιμότητα. Θα πρέπει να διευκρινίσετε με το γιατρό σας εάν το PROFERTIL® συνιστάται στη συγκεκριμένη περίπτωση να λαμβάνεται μόνο του ή συμπληρωματικά (π.χ. στο πλαίσιο της εξωσωματικής γονιμοποίησης).

Τι περιέχει το PROFERTIL®;

Η ειδική και αποδεδειγμένη από μελέτες σύνθεση του PROFERTIL® καλύπτει ειδικά τις αυξημένες απαιτήσεις για μικροθρεπτικά συστατικά των ανδρών με προβλήματα γονιμότητας.

Μπορεί το PROFERTIL® να ληφθεί στο πλαίσιο της θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης;

Το PROFERTIL® προτείνεται να λαμβάνεται κατά την προετοιμασία ή κατά τη διάρκεια της θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης, γιατί μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην αύξηση των πιθανοτήτων για την επίτευξη εγκυμοσύνης.

Πώς λειτουργεί το PROFERTIL®;

Η ευεργετική επίδραση της κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύνθεσης του PROFERTIL® έχει επιβεβαιωθεί σε 6 κλινικές μελέτες. Το PROFERTIL® μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση όλων των παραμέτρων του σπέρματος (π.χ. αριθμός σπερματοζωαρίων, κινητικότητα, φυσιολογικό σχήμα). Επιπλέον, το PROFERTIL® μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κατακερματισμού του DNA των σπερματοζωαρίων. Έτσι, το PROFERTIL® μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην πιθανότητα επιτυχούς σύλληψης.

Υπάρχουν μελέτες για την αποτελεσματικότητα του PROFERTIL®;

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το PROFERTIL® μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στις παραμέτρους του σπέρματος που σχετίζονται με τη σύλληψη. Αυτό περιλαμβάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα του σπέρματος (= κινητικότητα) και το σχήμα του σπέρματος (= μορφολογία). Επιπλέον, παρατηρήθηκε η ευεργετική επίδραση του  PROFERTIL® στη μείωση της αναλογίας των σπερματοζωαρίων με «κατακερματισμένο» DNA.

Πώς χρησιμοποιείται το PROFERTIL®;

Λαμβάνετε 2 κάψουλες PROFERTIL® καθημερινά με κάποιο υγρό με ή μετά το γεύμα. Και οι δύο κάψουλες μπορούν να ληφθούν ταυτόχρονα. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με την λήψη, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Πόσο καιρό πρέπει να λαμβάνεται το PROFERTIL®;

Δεδομένου ότι η πλήρης ανάπτυξη των σπερματοζωαρίων (= σπερματογένεση) διαρκεί περίπου 3 μήνες, η ευεργετική επίδραση του PROFERTIL® στις παραμέτρους του σπέρματος πιο πιθανά συμβαίνει σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτό φάνηκε επίσης στις κλινικές μελέτες για το PROFERTIL®. Η λήψη του PROFERTIL® συνιστάται μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή εγκυμοσύνη.

Πρέπει να παίρνω και τις δύο κάψουλες ταυτόχρονα ή μία το πρωί και μία το βράδυ;

Συνιστάται να παίρνετε δύο κάψουλες ημερησίως με ή μετά από ένα γεύμα και μαζί με κάποιο υγρό. Μπορείτε να παίρνετε και τις δύο κάψουλες ταυτόχρονα. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπερβαίνεται την ημερήσια δόση των δύο καψουλών.

Τι πρέπει να κάνω αν ξεχάσω να πάρω το PROFERTIL®;

Εάν ξεχάσετε να πάρετε το PROFERTIL®, παρακαλούμε να το αναπληρώσετε μόλις το θυμηθείτε. Ωστόσο, μην πάρετε διπλάσια ποσότητα PROFERTIL® εάν ξεχάσατε να το πάρετε την προηγούμενη ημέρα. Δεν πρέπει να ξεπεραστεί η ημερήσια δόση δύο καψουλών.

Τι θα συμβεί αν ξεχάσω να πάρω το PROFERTIL® για αρκετές ημέρες;

Συνεχίστε να παίρνετε το PROFERTIL® ως συνήθως. Εάν σταματήσετε να παίρνετε το PROFERTIL® για μεγάλο χρονικό διάστημα, η δράση  μπορεί να μειωθεί.

Δυσκολεύομαι να καταπιώ - μπορώ να ανοίξω την κάψουλα;

Μπορείτε να ανοίξετε τις κάψουλες PROFERTIL® και να πάρετε τη σκόνη χωρίς το κέλυφος της κάψουλας, καθώς το κέλυφος της κάψουλας δεν περιέχει δραστικές ουσίες. Σε περίπτωση δυσκολιών κατάποσης, συνιστούμε να παίρνετε τη σκόνη κατά προτίμηση με λίγο γιαούρτι σε ένα κουτάλι, καθώς δεν είναι υδατοδιαλυτή.

Υπάρχουν γνωστές παρενέργειες κατά τη λήψη του PROFERTIL®;

Δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες στις κλινικές μελέτες του PROFERTIL®. Επιπλέον, το PROFERTIL® δεν περιέχει αλλεργιογόνα και είναι καλά ανεκτό.

Είναι το PROFERTIL® κατάλληλο για vegans;

Ναι, είναι " veggi-caps ". Το υλικό της κάψουλας PROFERTIL® είναι κατασκευασμένο από κυτταρίνη και οι κάψουλες είναι απαλλαγμένες από ζωικά συστατικά. Κανένα από τα συστατικά δεν προέρχεται από ζώα.

Το PROFERTIL® είναι χωρίς γλουτένη;

Το PROFERTIL® θεωρείται χωρίς γλουτένη επειδή είναι κάτω από το επίπεδο των 20 mg/kg γλουτένης. Επομένως, μπορεί να ληφθεί ακόμη και σε περιπτώσεις κοιλιοκάκης.

Είναι το PROFERTIL® χαλάλ;

Το PROFERTIL® είναι ένα προϊόν πιστοποιημένο με χαλάλ.

Είναι το PROFERTIL® κατάλληλο για αλλεργικούς;

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, το PROFERTIL® δεν περιέχει ουσίες ή προϊόντα που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες.

Το PROFERTIL® είναι χωρίς λακτόζη;

Ναι, το PROFERTIL® είναι απαλλαγμένο από λακτόζη.

Το PROFERTIL® περιέχει ορμόνες;

Το PROFERTIL® είναι ένα προϊόν χωρίς ορμόνες.

Το PROFERTIL® διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή;

Όχι, το PROFERTIL® είναι διαιτητικό τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς και ως εκ τούτου δεν απαιτεί ιατρική συνταγή. Ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Πριν πάρετε το PROFERTIL® για πρώτη φορά και σε περίπτωση αλλαγών στη λήψη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πού μπορώ να αγοράσω PROFERTIL®;

Μπορείτε να αγοράσετε PROFERTIL® online στο επίσημο ηλεκτρονικό μας κατάστημα στο https://fertillandshop.gr/ και από τα φυσικά και ηλεκτρονικά φαρμακεία.

Σε ποια μεγέθη συσκευασίας διατίθεται το PROFERTIL®;

Το PROFERTIL® διατίθεται ως μηνιαία συσκευασία των 60 καψουλών και ως συσκευασία 3 μηνών των 180 καψουλών.

Πού παρασκευάζεται το PROFERTIL®;

Το PROFERTIL® παρασκευάζεται στην Αυστρία σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας (GMP).

Πατήστε εδώ για το βίντεο της παραγωγής:

https://profertil.eu/profertil-highest-quality-standards-gmp/

Μπορώ να πάρω το PROFERTIL® μαζί με άλλα φάρμακα;

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν γνωστές αλληλεπιδράσεις κατά τη λήψη του PROFERTIL® με άλλα φάρμακα. Εάν παίρνετε φάρμακα που περιορίζουν τη γονιμότητα, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας (π.χ. αντικαταθλιπτικά, ανοσοκατασταλτικά, καρδιολογικά φάρμακα, αντιεπιληπτικά, κυτταροστατικά).

Μπορώ να πάρω επιπλέον συμπληρώματα για την υποστήριξη της ανδρικής γονιμότητας ή αρκεί μόνο το PROFERTIL®;

Το PROFERTIL® αναπτύχθηκε ειδικά για την υποστήριξη της ανδρικής γονιμότητας σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά. Η ευεργετική επίδραση της κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύνθεσης του προϊόντος είναι αποδεδειγμένη με μελέτες. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να λαμβάνετε πρόσθετα συμπληρώματα για να βελτιώσετε τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης.

Το PROFERTIL® επηρεάζει την εκσπερμάτισή μου;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη του PROFERTIL® μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην αύξηση του όγκου της εκσπερμάτισης (περισσότερο σπέρμα).

Βοηθάει το PROFERTIL® στην αζωοσπερμία;

Δεδομένου ότι η αζωοσπερμία έχει συχνά οργανική αιτία, το PROFERTIL® συνήθως δεν είναι  κατάλληλη επιλογή. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο για να μάθετε τον συγκεκριμένο λόγο (αποφρακτικό ή μη αποφρακτικό) και κατά συνέπεια να καθορίσετε την καλύτερη διαχείριση για αυτό.

Σε περίπτωση μη αποφρακτικής αζωοσπερμίας, το PROFERTIL® μπορεί να είναι μια υποστηρικτική επιλογή στο πλαίσιο της θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης (π.χ. TESE). Σας παρακαλούμε να το διευκρινίσετε αυτό με τον θεράποντα ιατρό σας.

Η σύντροφός μου είχε αποβολή (επανειλημμένα). Μπορεί αυτό να οφείλεται και στα σπερματοζωάρια μου;

Εκτεταμένες μελέτες δείχνουν μια σύνδεση μεταξύ επαναλαμβανόμενων αποβολών και αυξημένου κατακερματισμού DNA στα σπερματοζωάρια. Αυτά είναι σπασίματα στην αλυσίδα DNA του σπερματοζωαρίου. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων αποβολών ή ιδιοπαθούς υπογονιμότητας (= υπογονιμότητα χωρίς προφανή λόγο), συνιστάται η διάγνωση του κατακερματισμού του DNA. Ειδικά σε άνδρες άνω των 35 ετών, αυξάνεται ο κίνδυνος σημαντικής ποσότητας σπερματοζωαρίων με κατακερματισμένο DNA.

Δύο κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το PROFERTIL® μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στη μείωση του ποσοστού των σπερματοζωαρίων με κατακερματισμό στην αλυσίδα του DNA.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://profertil.gr/sperm-health/dna-breaks/

https://profertil.gr/sperm-health/miscarriage/

Είναι το PROFERTIL® κατάλληλο και για άνδρες με πάρα πολλά σπερματοζωάρια (πολυζωοσπερμία);

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη του PROFERTIL® μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στη μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων. Θεωρείται ότι τα μικροθρεπτικά συστατικά που περιέχονται στο PROFERTIL® μπορούν να επηρεάσουν θετικά την αυτορρύθμιση της παραγωγής σπέρματος.

Πώς πρέπει να φυλάσσεται το PROFERTIL®;

Το PROFERTIL® πρέπει να φυλάσσεται σε ξηρό, προστατευμένο από το φως μέρος και όχι σε υψηλότερη θερμοκρασία από τη θερμοκρασία δωματίου (25 °C).

Το PROFERTIL® είναι διαθέσιμο και για γυναίκες;

Ναι, το αποδεδειγμένο από μελέτες προϊόν PROFERTIL® female υποστηρίζει τη γονιμότητα των γυναικών που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PROFERTIL® female, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:

Αιτίες Υπογονιμότητας

Πώς μοιάζει η κάψουλα;

Καθώς βρισκόμαστε στη διαδικασία αλλαγής του κελύφους κάψουλας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν επί του παρόντος τρεις διαφορετικοί τύποι καψουλών στην αγορά:

Οι αλλαγές επηρεάζουν μόνο το χρώμα του κελύφους της κάψουλας, ενώ η αποδεδειγμένη από τη μελέτη σύνθεση του PROFERTIL® παραμένει αμετάβλητη και εξακολουθεί να είναι vegan, χωρίς λακτόζη και γλουτένη.